Elevhälsobrev

KONTAKTA PITEÅ KOMMUN

Piteå kommun
941 85 PITEÅ

Telefon 0911-69 60 00 

E-post Piteå kommun

Organisationsnummer 212000-2759

Stadshuset

Besöksadress Svartuddsvägen 1
Öppettider vardagar 8-17, sommartid (24/6-19/8) vardagar 8-16

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadshuset.

Stadsporten

Besöksadress Västergatan 10
Öppettider vardagar 8-16 

Verksamheter och ärenden som hanteras i Stadsporten.

Vill du göra en orosanmälan?

Använd e-tjänsten för orosanmälan. Använd inte Piteå kommuns faxnummer!


Felanmälan Lämna åsikter och klagomål

Elevhälsobrev

Elevhälsans elevhälsobrev vänder sig till vårdnadshavare och andra vuxna i våra elevers omgivning och hoppas kunna informera, inspirera och tipsa om sådant som vi av erfarenhet vet att eleverna mår bra av!

Tema bas-behov

Tallrik, gaffel och kniv

Att det händer saker i våra ungas liv som påverkar hur de mår kan vi inte alltid kontrollera eller förhindra. Men det finns områden som vi tillsammans kan styra över och som i sin tur tydligt förebygger ohälsa och rustar oss för att bättre klara mer utmanande perioder i livet. Dessa områden kallar vi för bas-behov och de kan liknas vid ett träd vars olika rötter behövs för att trädet ska bära frukt och stå stadigt när det stormar.

Tema sömn

Ungdom som sover

Det finns inte en enda biologisk funktion som inte drar fördel av en god natts sömn! God sömn har en skyddande funktion och dålig sömn kan potentiellt vara farlig för vår hälsa. Det är långt ifrån alla unga som har sömnbesvär. De flesta barn har inga sömnproblem alls men ibland kan det bli lite svårt med sömnen för några.

Tema närvaro

Ungdom med uppdragna ben och armarna runt

Tiden i skolan är värdefull! Det är inte bara de kunskaper som ditt barn får i de olika ämnena som är viktiga, De lär sig så mycket annat i skolan. Skolan har ju ett dubbelt uppdrag; Kunskapsuppdraget och det sociala uppdraget. Förutom matte engelska och hemkunskap tex ska man också lära sig att samarbeta, respektera varandra och ta ansvar. För att kunna lära sig det behöver man klasskamrater. Där har ju du som förälder förstås det största ansvaret, men vi i skolan ska också samverka med hemmet så att ditt barn kan bli sitt bästa jag.

Tema riskbeteende

Champagneglas och händer

Att barn och unga tar risker och experimenterar tillhör utvecklingen. Barn och ungas hjärnor är inte färdigutvecklade och är därmed extra känsliga för påverkan av andra, särskilt av jämnåriga. Detta kan vara bra men också problematiskt om den unge gör saker hen inte vill göra, eller saker som är farligt eller brottsligt.

Sidan kontrollerad: 2024-04-08 14:55:27