Utbildningen i korthet
- Omfattning: 400 YH-poäng (ca 2 år)
- Studietakt: heltid
- Studieort: Piteå (Distans)
- Ansök: Ansökan är stängd
- Utbildningsstart: 2 september 2024
- Leder till yrkeshögskoleexamen
Om utbildningen
Det råder en brist nu och framöver på systemutvecklare och verksamheter som är inne i en digitaliseringsprocess föredrar utvecklare på plats istället för outsourcat. Pressen att komma ut med nya digitala tjänster snabbt gör att färre planerar att outsourca IT. Det går helt enkelt snabbare om man har sin IT insourcad som i sin tur gynnar ett agilt arbetssätt och devops. Webbutveckling är ett av de största områdena inom mjukvaru- och systemutveckling och det finns ett stort behov inom denna del av branschen i synnerhet i den pågående digitalisering av tjänster i både näringslivet och offentlig sektor.
Utbildningen syftar till att ge specialistkunskaper inom detta viktiga område och har en tydlig koppling till arbetslivet, bland annat genom att delar av utbildningen sker ute på en arbetsplats.
Utbildningens upplägg
Utbildningen pågår under ca 2 år och genomförs på plats i våra utbildningslokaler i Piteå. I den mån det är möjligt försöker vi bistå med att ni kan ta del av inspelat material då detta kan ses flera gånger, både i kunskapsgenererande och repeterande syfte, samt möjliggör att du kan läsa oberoende av tid och rum, vilket ökar möjligheten att tillgodogöra sig utbildningen på det sätt som fungerar bäst för dig.
Utbildningen utgår från Lernias lärportal där kursen finns i digital form med exempelvis: övningsuppgifter, självrättande övningsprov, utbildningsmaterial, inspelade föreläsningar länkar m.m. Via Lärportalen har du möjlighet att kontakta andra studerande i kursen för att diskutera frågor och samarbeta för att lösa uppgifter, kontakta lärare för frågor samt lämna in uppgifter för rättning och bedömning. Under utbildningens gång arbetar vi med blandade lärformer genom självstudiematerial i kombination med klassisk lärarledd undervisning, grupparbeten med cases och individuell handledning.
Vid varje kursstart presenteras kursens kunskapsmål, centrala innehåll och bedömningsuppgifter, schema och vilka resurser som finns för att nå önskat mål i förhållande till bedömningsuppgifterna.
Denna utbildning kommer att bedrivas delvis på engelska. Undervisningen sker på svenska, fackspråket översätts dock inte från engelska i löpande tal och skrift. Nästan all litteratur och allt material för utbildningen är på engelska.
Praktik- och samarbetsorganisationer
Utbildningen genomförs i samverkan med Sogeti, Atea, B3 Consulting Group, Ants, Centric, Ohmy, Wise IT, Academic Work, Luleå Science Park, Tullverket, Cygni, Ghost Competence, Arctic group, Avantime och Tromb AB.
Ansökan
Utbildningsanordnare är Lernia. Klicka på länken nedan för att läsa mer om utbildningen. Där hittar du även kontaktuppgifter om du har frågor om utbildningen.