Som miljösamordnare har du en specialistroll inom byggnadsteknik, miljökunskap och miljölagstiftning och arbetar med att samordna, planera, driva och följa upp miljöfrågor hos företag och organisationer. Du identifierar miljöpåverkan vid byggprojekt och föreslår åtgärder.
Utbildningen i korthet
- Omfattning: 400 YH-poäng (2 år)
- Studietakt: 100%
- Studieort: Piteå
- Ansök: Öppet för sen ansökan
- Utbildningsstart: Hösten 2024
- Leder till yrkeshögskoleexamen
Andra arbetsuppgifter är byggvarubedömningar, att inventera markförhållanden och ta hänsyn till lagstiftningsfrågor. Längre fram i karriären kan du även arbeta med inventeringsplaner av fastigheter, administrera de formella delarna av miljöarbetet och skriva miljöprogram.
Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om byggnaders påverkan på yttre och inre miljö, energiförsörjning, projektkunskap och förbereds för ett utvecklande arbetsliv. Utbildningen passar dig som vill arbeta med miljöfrågor inom byggsektorn, som är duktig på att organisera och har en god samarbetsförmåga.
Anywhere-utbildning
Miljösamordnare är upplagt som en anywhere-utbildning vilket betyder att du studerar tillsammans med en mindre grupp på din ort, medan den samlade klassen på omkring 35 elever sitter i klassrum över hela landet. Många av Anywhere-studenter poängterar fördelarna med att studera med personer från olika delar av landet då man får breddade perspektiv och nya infallsvinklar genom samarbetet.
Jobbmöjligheter
Hur ser framtiden ut för en miljösamordnare?
Som miljösamordnare arbetar du i de flesta typer av byggprojekt och är oftast anställd av entreprenören. Stora byggbolag jobbar ofta integrerat med miljöfrågor. Miljösamordnare kan också finnas i beställarledet där det finns stort intresse för bra miljöarbete. KYH har utbildat miljösamordnare sedan 2010 och alumnerna arbetar bland annat på Sweco, Skanska, Wästbygg och Ramböll.
Exempel på yrkestitlar förutom miljösamordnare:
- Miljökonsult
- Miljörådgivare
- Miljöspecialist
- Kvalitets- och miljösamordnare
Du garanteras bostad
Visste du att du garanteras studentbostad om du väljer att flytta till Piteå för att plugga? Ja det stämmer och för att garantin ska gälla måste du folkbokföra dig i Piteå och vara antagen vid Luleå Tekniska Universitet eller Yrkeshögskolan. Studierna måste uppgå till minst 15 högskolepoäng per termin eller en yrkeshögskoleutbildning på minst 100 YH-poäng.
Studentlägenheterna finns på Ankarskatavägen eller "Ankars" som många benämner det och sköts av fastighetsägaren Pitebo. Det ligger på ca 10 minuters gångavstånd från universitetet och 20 minuter från centrum.
Här kan du läsa mer om bostadsgarantin samt hur du kontaktar Pitebo.
Inflyttarservice
Älskar du palt och drömmer om att bli Pitebo?
Funderar du på att flytta hit och vill ta med familjen?
Eller är du bara nyfiken och vill veta mer om Piteå och vilka möjligheter som finns?
Kontakt Inflyttarservice så svarar de på alla dina frågor.
Ansökan
Utbildningsanordnare är KYH. Klicka på länken nedan för att läsa mer om utbildningen. Där hittar du även kontaktuppgifter om du har frågor om utbildningen.