Studieform på plats. Start 3 februari 2025 - ansökan öppen till 13 januari . Start 7 april 2025 - ansökan öppen till 2 mars.
Ansök här
En kort utbildning till ett mångsidigt jobb
Den här utbildningen är för dig som vill arbeta inom besöksnäringens olika verksamheter. Hotell, restauranger, konferensanläggningar och turistanläggningar är arbetsplatser som behöver gärstvärdar.
Utbildningen ger dig breda kunskaper inom besöksnäringen, turism och service, och du blir expert på att skapa positiva upplevelser för besökare. Du kan vara arbetsplatsens allt i allo och ha mängder av olika arbetsuppgifter. Under en dag kan du till exempel bemöta och ge service till gäster, hjälpa till med frukosten och städa.
Minst 15 % av utbildningstiden är arbetsplatsförlagd (APL) vilket innebär att du genomför en del av utbildningen på en arbetsplats. När du gör APL följer du din handledares arbetstider. Du ska vara beredd på att arbeta oregelbundna arbetstider, tidiga morgnar samt sena kvällar och helger.
Utbildningslängd
27 veckor Individuell studieplanering tillämpas. Utbildningen bedrivs på heltid och har inga lov.
Utbildningsort
Luleå
Utbildningsanordnare
Astar, på uppdrag av Vuxenutbildningen Piteå
Förkunskaper
Avslutad grundskola eller motsvarande kunskaper.
Studieekonomi
Utbildningen är berättigad till studiestöd via CSN (Centrala studiestödsnämnden). I din ansökan till CSN ska du uppge Vuxenutbildningen Piteå och den kurstid och poäng som du planerar studera.
Frågor och svar om studieekonomi
Kurslitteratur och personlig skyddsutrustning betalas av eleven.
Övrigt
Körkort B ( personbil) och kunskaper i engelska är en fördel för att få anställning inom yrkesområdet. Behöver du mer kunskaper i engelska, finns det möjlighet att ansöka och studera det ämnet genom Vuxenutbildningen.
Kursinnehåll
Utbildningen omfattar 540 studiepoäng.
Kurs | Kurskod | Poäng |
Orienteringskurs - introduktion |
|
40 |
Service och bemötande |
SEVSEV01 |
100 |
Besöksnäringen |
AKTBEO0 |
100 |
Logi |
RECLOG0 |
100 |
Våningsservice 1 ( APL+ teori) |
VAIVAI01 |
100 |
Frukost- och bufféservering ( APL + teori) |
SERFRU0 |
100 |
Beskrivning för varje kurs finns på Skolverkets webbplats