Lagar mat på restaurang eller i storkök. Ett yrke med mycket planering, förberedelser och kreativa inslag. Studieform på plats.
Ansök här
Start 8 september 2025
- Sista ansökningsdag 15 juni 2025.
- Antagningsbesked lämnas under vecka 26.
- Sen ansökan öppnas därefter vid behov, fram till 10 augusti
Start 17 november 2025
- Ansökan öppnas i slutet av augusti
- Sista ansökningsdag 5 oktober 2025.
- Antagningsbesked lämnas tidigast under vecka 42.
- Sen ansökan öppnas därefter vid behov.
Fakta om utbildningen
Utbildning till kock passar dig som vill arbeta med människor, gillar att vara i ständig rörelse och som har en kreativ sida. Efter avslutad utbildning har du nästan garanterat jobb var som helst i världen och du kommer vara starkt efterfrågad på arbetsmarknaden.
En allsidig utbildning för dig som vill arbeta inom alla typer av kök. Du får kunskap inom maskin- och verktygshantering samt lära dig att handskas med olika råvaror på ett professionellt sätt. Du får även skapa menyer och drycker ur fantasin och hitta nya oemotståndliga smaker. Minst 15 % av utbildningen är arbetsplatsförlagd (APL).
Utbildningsort
Luleå
Anordnare
A-star, på uppdrag av Vuxenutbildningen i Piteå
Förkunskaper
Avslutad svensk grundskola eller motsvarande förkunskaper.
Studieekonomi
Utbildningen är berättigad till studiestöd från CSN (Centrala studiestödsnämnden). I din ansökan till CSN ska du uppge Vuxenutbildningen Piteå och den studieperiod och poäng som du planerar studera.
Frågor och svar om studieekonomi
Utbildningsinnehåll
- Utbildningen är på heltid och har inga lov
- Minst 15 % av utbildningstiden är arbetsplatsförlagd ( APL)
- Utbildningen omfattar 1200 studiepoäng
- Utbildningslängd: 60 veckor
- Individuell studieplanering kan påverka din studietid
- Om du ska läsa mot en gymnasieexamen kan du erbjudas att läsa komvuxarbete 100 p.
- Den 1 juli 2025 införs ämnesbetyg enligt GY25. Läs mer
Ämne / nivå | Nivåkod | Poäng |
Livsmedel- och näringskunskap |
LIVM1000X |
100 |
Livsmedelshygien |
LIVS1000X |
100 |
Mat och dryck i kombination, nivå 1 |
MATD1000X |
100 |
Matlagning, nivå 1 |
MATG1000X |
100 |
Matlagning, nivå 2 |
MATG2000X |
100 |
Matlagning, nivå 3 |
MATG3000X |
200 |
Matlagning, nivå 4 |
MATG4000X |
200 |
Matlagning, nivå 5 |
MATG5000X |
200 |
Service och bemötande |
SERV1000X |
100 |
Beskrivning av ämnen finns på Skolverkets webbplats