Samarbetsprojekt mellan samhällsbyggnad och socialtjänsten
Vid årsskiftet startar ett samverkansprojekt med syfte att förbättra hantering och organisation kring försörjningsstöd. Målet är att ett nära samarbete mellan verksamheterna försörjningsstöd, arbetsmarknad och vuxenutbildning ska leda till att personer som får försörjningsstöd snabbare ska komma i arbete eller utbildning.
Socialtjänsten lanserar ny e-tjänst för orosanmälan
Första oktober lanserar Socialtjänsten en ny e-tjänst. Det gör det snabbare och enklare för medborgare och tjänstepersoner att göra en orosanmälan om man misstänker att någon far illa.
Psykiatrins vecka i Piteå
I Sverige har tre av fyra erfarenhet av psykisk ohälsa. Större förståelse och öppenhet om psykisk hälsa gör hela Sverige friskare. Välkommen att ta del av kostnadsfria föreläsningar under Psykiatrins vecka 5-13 oktober.
Stort engagemang för framtidens Socialtjänst
Under en och en halv dag har ett 80-tal personer från olika delar av Socialtjänsten samlats för att tillsammans ta fram ett underlag till den utvecklingsplan som ska göras för Socialtjänsten för de närmaste åren.
Kognitiva sjukdomar i fokus under socialtjänstens utbildningsdag
Idag arrangerades det första utbildningstillfället av fyra för personal som arbetar inom socialtjänstens äldreomsorg, gruppbostäder och personlig assistans. I år ligger extra fokus på kognitiva sjukdomar; Sture Eriksson, docent i geriatrik (läran om åldrandets sjukdomar), vid Umeå universitet, föreläste i ämnet under eftermiddagen.
Långsiktigt förbättringsarbete börjar ge resultat
Socialtjänstens delårsrapport från januari till och med augusti 2019 visar att Socialtjänsten i Piteå kommun fortfarande har ett underskott, men att tidigare kostnadsökningar inom stöd och omsorg bromsats upp. Inom äldreomsorgen har kostnaderna istället ökat till följd av hårt tryck på framför allt hemtjänsten.
Nytt samverkansprojekt mellan socialtjänst och psykiatri
Genom ett nystartat samverkansprojekt – Tidsam – erbjuds nydiagnostiserade personer med psykossjukdom eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning hjälp att komma ut i arbetslivet eller att studera vidare. Projektet drivs i samverkan mellan socialtjänsten och den psykiatriska rehabiliteringsenheten vid Piteå sjukhus.
Piteå – en av Sveriges mest inkluderande kommuner
Piteå placerar sig på en åttonde plats när tidningen Dagens samhälle rankar hur småstads- och landsbygdskommuner lever upp till Agenda 2030-mål som rör fattigdom, ojämlikhet samt fredliga och inkluderande samhällen. En stark demokratisk tradition och ett tryggt småstadsklimat är möjliga förklaringar till den framstående placeringen, säger kommunalrådet Helena Stenberg
Forskning från Piteå presenteras vid europeisk konferens i pedagogiskt arbete
De forsknings- och utvecklingsprojekt som pågår vid utbildningsförvaltningen i Piteå kommun kommer att presenteras av FoU-projektens forskare och universitetslärare vid den internationella konferensen European Conference on Educational Research (ECER) i Hamburg 3-7 september.
Modernt demensboende invigt i Piteå
Dagens invigning av Piteå kommuns demensboende Ängsgården var välbesökt och uppskattat. Ängsgården är ett modernt demensboende med en genomtänkt design i funktion, mattor och färgsättning för att underlätta orienteringen för personer med demenssjukdom. Utemiljön och trädgården är också anpassad för de boende. Under invigningen erbjöds rundvandring både inomhus och utomhus.